четвъртък, 25 август 2011 г.

"Успешен онлайн маркетинг" - Жюстин Томс и Денислав ГеоргиевНе знам как да напиша текст, който да накара някого да си купи тази книга.
До днес дори не планирах да се разделям с нея, но в крайна сметка, едва ли някога ще я прочета пак, още по-малко ще посегна към нея като към професионално четиво.
И така...
„Успешен онлайн маркетинг с 65 примера от практиката” от Жюстин Томс и Денислав Георгиев е една книга, от която ще разберете, че присъствието в интернет е задължително за всеки бизнес, за всяка услуга и за всеки продукт.
Еврика!
Има ли някой, който да не знае, че в XXI век, ако те няма интернет, не съществуваш?
В тази книга ще прочетете 65 стегнати, кратки статии за сайтове, фейсбук, форуми, блогове, рекламни кампании в интернет, анализ на статистики. Тук-там се е изказал някой ключов експерт по темата. Дадени са симпатични примери, ама истински, не просто такива, които да илюстрират текста.
Обаче...
Не съм сигурна, че тази книга ще каже нещо ново на хората, които поне веднъж са се опитали да продадат нещо чрез интернет. Сигурно ще бъде много полезна за хората, които още се колебаят и се чудят защо, аджеба, им е корпоративен сайт, каква работа ще им свърши блогът и мислят, че фейсбук е пълна загуба на време. Но за хора, които живеят с интернет, лягат и стават със социалните мрежи, пазаруват онлайн и най-важното – продават онлайн – съществуват далеч по-добри, по-богати и по-изчерпателни наръчници. За мен тази книга само загатна, лекичко се плъзна по повърхността на темата, и остана много далеч от дълбочината и практичността, от които имам нужда като човек, който активно се труди на полето на комуникациите.
Ако въпреки горното, някой все пак реши, че е склонен да отдели известна сума, за да се сдобие с това издание на Сиела, книгата ще бъде негова срещу 9 лева.
Коричната цена е 14 лева.
Книгата е в отлично състояние. Четена е само веднъж, за около час и половина.
Приемам мейли на bistra.georgieva@gmail.com
За по-бързо – skype: toogood_tobe_light

Няма коментари:

Публикуване на коментар